Šumava, tam kde nám je nejlíp

Doba "koronavirová" zastihla všechny, nás nevyjímaje. V létě jsme měli spoustu plánu, které nám zavřené hranice nedovolují, ale nás to nezastaví a tak po Čechách cestujeme co to jde. 

Nejoblíbenějí místa však máme blízko - Šumavu. Na Šumavu to máme necelou hodinu cesty autem, a tak jsme tam téměř každý víkend. Míst, které tam chci navštívit je nespočet a tak cílů je mnoho a mnoho. Hodně čerpám z knih Zmizelá Šumava nebo instagramových účtů WeLoveŠumava a FotimeŠumavu, kde tipů na výlety je ohromné množství. Nepostradatelným pomocníkem jsou Mapy.cz, díky kterým se člověk neztratí a zároveň ví jaké převýšení má daná trasa :)

Téměř vždy, když jedu s kluky na Šumavu, beru si sedák a klukům dlouhé postroje (oba dva mají Nonstop Nansen). Ač se snažím vybírat trasy bez cyklistů - tj. cyklostezkám se vyhýbám, tak lidí je zde spoustu a zvěře také, tak jsou kluci většinou první polovinu dne na sedáku a následně podle množství lidí a trasy :)

Náš poslední výlet byl včera z Ovesné do Stožce. Do Ovesné jsme se přiblížili vlakem ze Stožce (využili jsme GW Train a jejich skvělé spoje po Šumavě) a poté po Mědvědí stezce až zpátky do Stožce. Celkem do dalo více než 20km.

Kluci si dnes dali domáci leháro a hlídaní malé neteřinky a já pomalu vymýšlím další výlet na příští víkend :)